Paula

Ik ben een nieuwe vrijwilliger van eind december bij vzw M.I.N. Mol.
Ik zocht al lang naar iets om mij bezig te houden, daar ik wegens medische reden al even niet meer mijn werk in het rusthuis kon uitoefenen.
Mijn sociaal contact ging steeds achteruit en dan voel je u er niet meer bij horen.
Op een zondag gingen mijn man en ik eens kijken op de kerstmarkt in Achterbos. Daar kwam ik een oud-collega tegen en we hebben een leuke babbel gemaakt. Ze vertelde dat ze daar vrijwilligerswerk deed en vroeg of het ook iets voor mij zou zijn.
Dus ging ik eens een kijkje nemen.
De maandag nadien ben ik gaan kijken met veel zin en moed. Toen ik binnenkwam was ik meteen verkocht, zó een leuke ontvangst, leuke mensen, een echte warme welkom.
Ik ga nu 2 maal per week, ook soms al 3 of 4 maal, omdat het zo leuk is en je nog waardering krijgt voor wat je doet. Ik ben er niet meer weg te slaan en hoop dit nog lang te mogen doen.
‘k Heb weer een leuk sociaal leven en
“WAT EEN LEUKE BENDE”
DANK U dat ik erbij mag zijn.

 

Frans

Waar mensen met hun hart werken, daar gebeuren wonderen…

“Ik kreeg telefoon van een gezin uit Achterbos. De deurwaarder had hen op straat gezet. Toen ik daar toekwam, stond de moeder buiten met haar kinderen. Haar man was aan het werk, hij wist nog van niets. Ik heb dan contact opgenomen met de burgemeester om samen naar een oplossing te zoeken. Dit konden we toch echt niet laten gebeuren? De preek die ik had voorbereid voor die zondag heb ik zelfs aan stukken gescheurd. Deze kwestie was immers veel belangrijker. Dat zoiets kon gebeuren in onze parochie, ik was daar niet goed van.
Tijdens mijn preek stelde ik daarom voor om allemaal een dag per week soberder te leven en het uitgespaarde geld in te zamelen, zodat het gezin toch zijn huur zou kunnen betalen. En na een tijdje deden er honderden mensen mee, de armoedevereniging van Achterbos was geboren.

Soms kloppen gezinnen zelf aan bij de vrijwilligers, maar vaak gaan de vrijwilligers zelf actief op zoek naar mensen die het moeilijk hebben. Al bracht dat mij soms wel in ongemakkelijke situaties. Ik sprak ooit eens met een vrouw die vertelde dat ze nog nooit een nieuwe bh had gehad. Ze droeg altijd afdankertjes omdat ze een nieuw exemplaar gewoon niet kon betalen. En zij zag daar erg van af. Dus ik ben met haar naar Mol-Centrum gereden en ben gestopt voor een lingeriewinkel. Zelf ging ik natuurlijk niet mee naar binnen. Ik zei haar dat ze er eentje mocht uitkiezen en dat ik zou betalen. Maar toen schoot me te binnen dat je die dingen af en toe ook eens moet wassen. Dus ja, toen mocht ze er nog een tweede kiezen. Tja, als pastoor ken ik daar natuurlijk niets van.”


Wij zijn op vakantie geweest!!!! Dank zij M.I.N. zijn we met ons gezinnetje, mama en de drie bengels, naar de Ardennen geweest voor een week. HEERLIJK!!! Alles was geregeld dank zij “Pirlewiet”. Met een 6 tal gezinnen verbleven we in een vakantiehuis, ieder gezin had zijn eigen kamer en badkamer. De kids werden iedere voormiddag bezig gehouden zodat de mama’s en natuurlijk ook de papa’s even konden genieten. Er werden vriendschappen gesloten voor het leven en de kinderen hadden het reuze naar hun zin met de andere kindjes. De fijne daguitstap met z’n allen kon niet meer stuk. De gezellige sfeer, het lekkere eten en de fijne begeleiding van Pirlewiet maakt dat we er nog dikwijls over praten. Ik hoop, samen met de kinderen, dat we volgend jaar opnieuw in aanmerking komen voor een vakantie. We kijken er alvast naar uit!! Bedankt M.I.N. Mol. Bedankt Pirlewiet.

Chrisje

Enkele jaren geleden zat ons gezin in zak en as. Door een langdurige ziekenhuis opname en een scheiding was ik in de schulden geraakt. Hierdoor de mensen van M.I.N. leren kennen. Zij hebben ons direct in de armen gesloten en met ons op pad gegaan.

Ik mocht in de kerk komen helpen als vrijwilliger om terug een dagbesteding te hebben. De babyafdeling was mijn ding. Hierdoor kreeg ik weer zin in het leven en werken. Nu jaren later heb ik alles terug op de rails. Een dak boven ons hoofd, eten op de tafel, een nieuwe auto voor de deur. Zonder M.I.N. was dit allemaal niet zo snel goedgekomen. Mijn eeuwige dank aan M.I.N. Mol.

Kenzo

“Ik ben Kenzo en ik ben op kamp geweest met Akindo!
Met Akindo op kamp gaan vond ik super leuk!
Zo gingen we naar de bioskoop, deden we een dropping en speelden we tal van spelletjes.
Ook leerde ik op kamp veel andere kindjes kennen en maakte ik nieuwe vriendjes, die ik hopelijk volgend jaar nog terugzie.
De allerleukste activiteit vond ik de fietstocht die we gemaakt hebben en ook zeker het ‘trouwfeest’ op het einde zal ik nooit vergeten.
Ik ga volgend jaar alvast opnieuw mee! “