Doel van het project:

 

In de strijd tegen kansarmoede focussen we ons vooral op de kinderen. Als kind moet je in de grote vakantie kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor sommige kinderen is dat niet altijd het geval. Soms hebben ze het niet alleen financieel moeilijker, ook sociaal blijven ze aan de zijlijn staan. Ze kunnen dikwijls niet deelnemen aan activiteiten omdat zoiets geld kost. Ieder kind heeft recht op vakantie. Het geeft hen een goed gevoel, het geeft hen energie, het maakt dat ze erbij horen.

Praktische realisatie:

 

Met de opbrengst van o.a. de verkoop van onze 4-kleurenbalpennen ondersteunen we vakanties voor kansarme kinderen en jongeren / gezinnen, alsook de aankoop van materiaal dat we uitlenen of meegeven aan onze kinderen die mee op kamp willen gaan met de jeugdbeweging.

We werken hiervoor graag samen met o.a. Akindo vzw (www.akindo.be), Pirlewiet vzw (www.pirlewiet.be) en de plaatselijke jeugdbewegingen.

De vrijwilligers van Rap op Stap in Mol (in Dienstencentrum Ten Hove) geven reis en vrijetijdsadvies aan mensen met een klein budget en/of een beperking. Hier kan ons doelgroep ook gebruik van maken.

Vakantie voor iedereen

 

Bij Akindo is het warm thuiskomen. Kinderen, tieners en pubers worden verwelkomd door een team van jonge, enthousiaste vrijwilligers. Het grote bosrijke domein en het vakantiehuis worden jaarlijks in thema omgetoverd.
Koningen, smurfen, cowboys, zeemeerminnen,… werkelijk alles en iedereen kan tot leven komen op Akindo.

 

“Ik hoor er gelach en af een toe een kreet.

Wanneer ik daar ben voel ik mij echt compleet.”

Akindolied, de Toverboom

Vakantie voor iedereen

 

Pirlewiet vzw organiseert sinds 1987 vakanties voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die in armoede leven.
Voor mensen die dagelijks te kampen hebben met armoede en de daarbij horende uitsluiting is vakantie immers niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen, jongeren en volwassenen betekent met Pirlewiet op vakantie gaan een onderbreken van de dagelijkse sleur en van soms onmenselijke levensomstandigheden. Aanvaard worden, niet uitgelachen worden, even geen schrik moeten hebben van deurwaarders of jeugdrechters… gewoon zoals iedereen er eens tussenuit mogen zijn.

 

Volgende stappen voor dit project:

 

In de periode juli/augustus 2023 dient zich opnieuw een vakantieperiode aan. In het eerste trimester van 2023 gaat Min Mol weer aan het werk om deze vakanties te boeken in samenwerking met  Akinda vzw en Pirlewiet vzw.

Vereisten om dit project te continueren:

 

Uw hulp of bijdrage hiervoor, hoe klein ook, is van harte welkom.
Zo kunnen ook zij terug naar school met een mooi kampverhaal in september.

Vermeld de projectnaam in uw storting: