Doel van het project:

 

In de kerk van Achterbos Mol verzamelen en sorteren we kleding, huishoudgerief, electro en speelgoed. Tot nog toe werken onze vrijwilligers in een ‘ijskoude’ kerk maar met een ‘warm’ hart voor mensen in nood. Elke dinsdagvoormiddag staan vrijwilligers klaar om onze doelgroep de mogelijkheid te geven rustig te winkelen en rond te kijken wat ze kunnen gebruiken. Maar ook om mensen in armoede te ontvangen voor een eerste gesprek en het opvolgen van de noden zowel materieel als psychisch. Een geschikte locatie is hiervoor een vereiste. Tot vorig jaar was er geen plaats voor een apart of discreet gesprek of opvang hoewel er hoe langer hoe meer behoefte aan was. We werken ook samen met de Witte Mol aan een project om mensen met een beperking in te schakelen bij ons vrijwilligerswerk. Onze ontmoetingsruimte moet dus ook een warme plaats zijn die één van hen nodig heeft om rustig zijn werk te kunnen doen en zich nuttig en gerespecteerd te voelen.

 

Praktische realisatie:

 

Van de zijkapel van de kerk, die we ter beschikking kregen, maakten we reeds een ‘ontmoetingsruimte’ waar we mensen in armoede warm (zowel letterlijk als figuurlijk) kunnen ‘ontvangen’ voor individuele gesprekken. Ook onze vrijwilliger van de Witte Mol voelt zich hier goed thuis en gewaardeerd.  Dit werd mogelijk gemaakt door de hulp en steun van het gemeentebestuur van Mol. Zij zorgden voor de hoognodige electriciteitswerken en de brandveiligheid. Met de sponsoring van het Lokaal Fonds en Mona konden we die kleinere ruimte verwarmen en inrichten. We zijn hen daar erg dankbaar voor. Maar er is nog werk aan de winkel (in onze winkel). Er moet verder ingericht worden en de toiletgelegenheid is dringend aan een opknapbeurt toe.

 

Volgende stappen voor dit project:

 

De werken voor de hoogstnodige opknapbeurt van het toilet zullen in oktober 22 starten. Ook de aankoop van rekken voor de winkelruimte en de verdere inkleding van de ontmoetingsruimte staan de komende maanden op het programma. Een internetconnectie voor deze ontmoetingsruimte is ook een dringende vereiste.

 

Vereisten om dit project te continueren:

 

Uw hulp of bijdrage hiervoor is van harte welkom. Vermeld de projectnaam in uw storting: